عذرخواهی بعد از قتل عام سناریوی تکراری ناتو در افغانستان
ناتو کشتار عمدی زنان و کودکان بی گناه شرق افغانستان را با سناریوی تکراری و مشمئز کننده عذرخواهی همراه کرد.
ماجرای کشتار ناجوانمردانه هفت کودک، پنج زن و شش مرد غیرنظامی به نیمه های شب چهارشنبه هفته گذشته برمی گردد؛ این افراد بی گناه که در مراسم جشن عروسی یکی از روستاهای استان «لوگر» افغانستان شرکت داشتند، توسط جنگنده های ناتو بمباران و کشته می شوند. این کشتار که هر ماه و هرچند هفته یکبار تکرار می شود،
آه را از نهاد مردم بی دفاع و مظلوم استان لوگر و سپس سایر مناطق افغانستان برآورد و شخص «حامد کرزای» رئیس جمهور افغانستان هم شدیدا علیه این حمله و کشتار ناجوانمردانه موضع گرفت.
سران آمریکا و ناتو که از ابتدا و طبق روال همیشگی خود، منکر چنین کشتاری شدند، پس از آنکه شرایط را نامساعد دیدند، یکبار دیگر سناریوی عذرخواهی نمایشی خود را تکرار کردند و شخص ژنرال «جان آلن» فرمانده نیروهای ناتو در افغانستان با پررویی و وقاحت تمام از مردم این کشور و استان لوگر عذر خواست.
این عذرخواهی که هرچند ماه یکبار تکرار می شود، در واقع زشت ترین و غیرانسانی ترین حرکتی است که یک فرد و یا کشور می تواند از خود بروز دهد.
عذرخواهی مزورانه و آکنده از دروغ آلن در حالی صورت می گیرد که آمریکا و پنتاگون با امکانات و تکنولوژی ای که در اختیار دارند، به راحتی می توانند اهداف خود را برای بمباران شناسایی کنند. حتی در همین پایگاه اینترنتی «گوگل ایرتز» بهترین نقشه های هوایی وجود دارد و خانه های مردم به راحتی قابل شناسایی هستند. اینکه ژنرال آلن و دیگر مقامات آمریکایی بارها تکرار کرده و می کنند که منازل مردم اشتباهاً هدف قرار گرفته است، به شوخی می ماند و هیچکس آنرا باور نمی کند.
آمریکا که داعیه دموکراسی دارد، چطور مجالس عروسی، مدارس و منازل مردم را هدف قرار می دهد.
در خبرهای دو سه روز اخیر آمده بود که نظامیان ناتو قصد حمله به چند شبه نظامی طالبان را داشته اند. آیا این عذر بدتر از گناه نیست؟! قبل از هر چیز، مگر طالبان دست پرورده خود آمریکایی ها نیست؟ علاوه بر آن، کدام منطق انسانی حکم می کند که ناتو به خاطر یک عنصر طالبان، محله و یا مدرسه ای را با خاک یکسان کند؟
اما کارشناسان چیز دیگری می گویند؛ آمریکا مردم افغانستان را به این خاطر هدف قرار می دهد که در دل آنها رعب و وحشت ایجاد کند. ناتو خوب می داند که مقاومت کنونی علیه اشغالگران در افغانستان، یک مقاومت مردمی است، به همین خاطر، می خواهد این مقاومت را در هم بشکند. مشکل آمریکا در افغانستان، خود مردم این کشور است.
به هر حال، این بار، مردم و دولت افغانستان نه تنها، عذرخواهی ناتو را جدی نگرفته اند، بلکه به آن اعتراض نیز کرده اند.
هشدار کابل به واشنگتن
سخنگوی دولت افغانستان از عملیات خودسرانه نیروهای آمریکایی که به کشتار غیرنظامیان منجر شد به شدت انتقاد کرد.
ایمل فیضی در نشست خبری در کابل با اشاره به کشته شدن 18 غیرنظامی افغان بر اثر بمباران نیروهای آمریکایی در استان لوگر افغانستان گفت: این عملیات زمانی اجرا شد که نیروهای افغان، مخالفان مسلح را در استان لوگر محاصره کرده بودند، اما نیروهای آمریکایی دراقدامی یکجانبه منطقه را بمباران کردند.
وی تأکید کرد: در جلسه فوق العاده هیئت دولت افغانستان که شنبه برگزار شد دولت از آمریکا خواست در زمینه جلوگیری از عملیات خودسرانه و کشتار غیرنظامیان تصمیم جدی اتخاذ کند زیرا اگر چنین عملیاتی ادامه یابد افغانستان آن را نوعی «تجاوز» به خاک خود تلقی خواهد کرد.
وی متذکر شد: رئیس جمهور افغانستان درباره جلوگیری از تلفات غیرنظامیان با فرمانده کل نیروهای ناتو و سفیر آمریکا در کابل دیدار و گفت وگو کرد.